ANNE MARIT LIGAARD, PSYKOTERAPEUT

Jeg er psykoterapeut, psykodramatiker og gruppeleder med fem års deltidsutdanning fra Trondheim Psykodramainstitutt.

Jeg har jobbet med grupper både i psykodrama og andre sammenhenger, blant annet gjennom femten år med tangoundervisning, og legger stor vekt på trygghet og tillit, og at alle skal bli sett og hørt.

Jeg har vært assistentlærer på grunnutdanningen ved Trondheim Psykodramainstitutt hvor jeg har hatt stor glede av å få være med å formidle faget videre til nye studenter. Jeg har også vært med på ulike kurs og grupper utenom utdanningen og er spesielt interessert i tema som tillit, selvfølelse, personlig utvikling, empati, stress, sorg, søvn, seksualitet, kropp, natur, rettferdighet, drømmer og eksistensielle spørsmål som frihet, ensomhet, døden og meninga med livet.

Som terapeut er jeg forpliktet til, og glad for, å selv gå i terapi/veiledning og å sørge for å holde meg faglig oppdatert.

ANNEN BAKGRUNN, LITTERATUR OG DANS

Før jeg utdannet meg til psykoterapeut jobbet jeg som bibliotekar og var halvstudert sosialantropolog. I mange år jobbet jeg med kultur- og litteraturformidling, som bibliotekar i folke- og fagbibliotek og med utviklingsarbeid i Sør-Amerika. I løpet av de to årene jeg bodde i Ecuador fikk jeg en del erfaringer som jeg har tatt med meg videre i livet. Jeg har erfaring fra privat næringsliv, har og har hatt ulike styreverv både i næringslivet og ulike frivillige organisasjoner. Jeg har vært politisk engasjert og har et hjerte som banker for sosial rettferdighet, kulturelt mangfold, naturens egenverdi og bevaring av klodens kompleksitet for kommende generasjoner.

Sammen med min tangopartner Magnus Andersson driver jeg tangoskole i Oslo. Tango er en dans som handler om møte mellom mennesker, om å uttrykke seg samtidig som man lytter til og respekterer andre. Tango er et samarbeidsprosjekt hvor vi sammen skaper dansen mens vi danser, og det synes jeg er et fint bilde på livet ellers også. Les mer om tangotango HER.

Ellers er jeg stolt medlem av Danselaboratoriet i Trondheim som er et kompani for ulik-kroppede dansere. Jeg er opptatt av kroppsbevissthet, bevegelsesmuligheter, møter mellom ulike mennesker gjennom dans og jeg liker både å improvisere og skape koreografier sammen med de andre danserne. Vi skaper jevnlig nye forestillinger og opptrer i ulike sammenhenger.

Og så er jeg playback-skuespiller i Trondheimsbaserte Teater Momentum. Playbackteater en en teaterform der vi improviserer forestillinger etter publikums fortellinger. Det betyr mye for meg å få være med på å formidle fortellinger på denne måten, og jeg mener det er viktig at vi deler hverandres historier både for å bli sett og forstått og for å forstå andre og utvide vår egen bevissthet om det samfunnet vi lever i. Playbackteater er terapeutisk og pedagogisk, men det har også kunstneriske kvaliteter og er en teaterform som ikke er så godt kjent.

Jeg bor i Gammelverksgata 10 på Stjørdal. Der tar jeg i mot grupper og enkeltpersoner. Se HER for å ta kontakt.